Tuintje Crew Rondreis

Programma: Follow the Crew

De crew bleef voor de opnames van Tuintje in mijn hart twee maanden fulltime in Suriname. Ze trokken met bussen, boten en vrachtwagens met equipment door Commewijne, Paramaribo, district Para en Boven-Suriname. Met de Tuintje rondreis ‘Follow the Crew’ reis je langs de accommodaties waar zij verbleven, aangevuld met filmlocaties en trips om je reis helemaal compleet te maken. Met de Tuintje Crew Rondreis beleef jij ook een avontuurlijke reis langs alle highlights van Suriname. Verblijf is basic, maar goed verzorgd.

Vanaf  €1190 p.p.

follow-the-crew

Dag 1 – zaterdag: Aankomst Suriname
Vanaf de luchthaven staat de taxi naar Paramaribo klaar om jullie naar Felisa Apartments te brengen. De Tuintje crew heeft hier bijna 2 maanden gelogeerd tijdens de opnames. Het is gelegen in een rustige woonwijk in Paramaribo Noord. Overnachting: Felisa Apartments. Tweeslaapkamer appartement met airco en kitchenette. Het complex heeft een zwembad.

Dag 2 – zondag: Vrije dag Paramaribo met optionele trips
Deze dag is ter vrije besteding om even te acclimatiseren. Je kunt de locaties van de film afstruinen, of aan de hand van onze uitgebreide ‘inside tips’ lekker in de stad gaan lunchen. Maar je kunt ook je ‘Tuintje Rondreis Magazine’ aan het zwembad lezen. Overnachting: Felisa Apartments. Tweeslaapkamer appartement met airco en kitchenette. Het complex heeft een zwembad.

Dag 3 – maandag: Zelfstandige Fietstocht Frederiksdorp
Een 2-daagse zelfstandige fietstocht door het historische en landelijke district Commewijne. Onderweg kunnen jullie diverse bezienswaardigheden bezoeken. Jullie eindbestemming is de voormalige plantage Frederiksdorp waar zich een resort bevindt. Dit is een belangrijke locatie in de film. Overnachting: Frederiksdorp. Tweepersoonscabin met eigen veranda, badkamer met warm water.

Dag 4 – dinsdag: Zelfstandige Fietstocht Frederiksdorp
Vandaag fietsen jullie via een van de andere routes weer terug naar Paramaribo en zijn er wederom leuke tussenstops mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld langs de hoofdlocatie van de film; “Plantage Marienbosch” fietsen. Overnachting: Felisa Apartments. Tweeslaapkamer appartement met airco en kitchenette. Het complex heeft een zwembad.

Dag 5 – woensdag: Palulu Jungle Camping
In de ochtend wordt je door de taxi opgehaald en naar Palulu jungle camping gebracht, gelegen in het savannagebied. Deze sfeervolle plek heeft een koele kreek waar je kunt zwemmen. Ook dit is een belangrijke locatie van de film en hier zijn gedurende enkele dagen hele bijzondere scènes opgenomen.’s Avonds geniet je bij het kampvuur van de junglegeluiden. Overnachting: Palulu jungle camping. Tweepersoonstentje voorzien van matras in een authentieke Indianenhut. 

Dag 6 – donderdag: Palulu Jungle Camping [optioneel Busiwagi jeepsafari]
Op deze dag kun je relaxen bij de kreek of een zelfstandige junglewandeling in de omgeving maken. Je kunt echter ook een extra Busiwagi jeepsafari trip bijboeken waarbij jullie net als een van de hoofdrolspelers in de film met een Jeep zelf door het savannegebied rijden. Overnachting: Palulu jungle camping. Tweepersoonstentje voorzien van matras in een authentieke Indianenhut.

Dag 7 t/m 10 – vrijdag t/m maandag: Jungle trip en Marroncultuur
In de ochtend worden jullie opgehaald om verder naar het zuiden de jungle te gaan verkennen. Aan het einde van de draaiperiode is de gehele crew nog verder het binnenland ingetrokken langs de sula’s (stroomversnellingen) van de Boven-Suriname rivier. Hier wonen de Marrons, de afstammelingen van de weggelopen slaven nog volgens veel Afrikaanse tradities. De crew verbleef in het marrondorpje Gunsi  en daar zullen jullie ook verblijven. De gids is afkomstig uit het gebied en neemt jullie mee om de jungle, zijn cultuur en lokale gewoontes te leren kennen. In het programma van deze jungle trip zijn diverse activiteiten opgenomen zoals een uitgebreide junglewandeling en een dorpswandeling. Ook maak je een bijzondere boottocht in de avond om kaaimannen te spotten en te genieten van de prachtige sterrenhemel. Verder is er genoeg tijd om te zwemmen, in de hangmat met uitzicht over de rivier te ontspannen en verder kennis te maken met de kinderen en volwassenen van het dorp. Overnachting: eenvoudige 2-persoons houten cabin voorzien van bedden met klamboe’s. Mogelijk gedeeld sanitair.

Dag 10 – maandag: Gunsi en Bergendal Eco & Cultural River Resort
In de middag word je vanaf Gunsi afgezet bij het comfortable Bergendal Eco & Cultural River Resort. Het resort heeft een restaurant, bar en zwembad en in het naastgelegen adventure centre (bereikbaar te voet of per boot) kan gezwommen worden in de rivier. Overnachting: C-lodge bij Bergendal, queensize bed, airconditioning en warm en koud water.

Dag 11 – dinsdag: Brownsberg en Ston Island, stuwmeer
Tijd voor wat actie tijdens de tweedaagse trip Brownsberg-Ston Island; een echte natuurtrip. Een stevige jungle wandeling naar de Leovallen zorgt voor het actieve onderdeel in deze trip. Onder de waterval kun je heerlijk verfrissen! In de late middag vertrek je richting Ston Island, een schiereiland in het Stuwmeer waar ook de crew enkele dagen verbleef. Overnachting: houten huisjes, bedden met klamboe’s. Mogelijk gedeeld bad/toilet.

Dag 12 – woensdag: Ston Island en Paramaribo
Je wordt midden in de natuur wakker met misschien wel het gebrul van de brulapen op de achtergrond. De vroege vogels kunnen genieten van een prachtige zonsopkomst boven het stuwmeer. In de middag reizen jullie weer terug naar Paramaribo. Overnachting: Hotel Eco Resort Inn, 2 persoonskamer. Een fijn hotel op steenworp afstand van de stad met airconditioning en warm water.  Het hotel beschikt over een bar/restaurant en klein zwembad. Er mag ook gebruik worden gemaakt van de uitgebreidere zwembad en wellness faciliteiten van Torarica Hotel.

Dag 13 – donderdag: The Sugar Trail
Om alle indrukken van Suriname nog eens helemaal in het juiste perspectief te zien, nemen we jullie mee op een afwisselende en historische dagtrip naar het landelijke district Commewijne, waar vroeger veel plantages gelegen waren. De dag wordt afgesloten met een boottochtje terug naar Paramaribo, onder het genot van Surinaamse rum. Overnachting: Eco resort inn, 2 persoonskamer.

Dag 14 – vrijdag: Sunset & Dolphins trip
In de ochtend heb je nog tijd voor een optionele ochtendtrip, souvenir-shopping of om wat te relaxen bij het zwembad. Als afsluiting van deze reis is het nog even lekker ontspannen aan het einde van de middag tijdens een drie uur durende ontspannen Sunset & Dolphins trip. Onder het genot van een drankje ga je eerst op zoek naar de dolfijnen en daarna vaar je door naar het gezellige dorpje Johan & Margaretha waar je nog lokale snacks eet. Tijdens de terugtocht geniet je van de adembenemende zonsondergang, terwijl het langzaam donker wordt. Overnachting: Eco resort inn, 2 persoonskamer.

Dag 15 – zaterdag: Vertrek
Je wordt weer naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Neem voor reisvoorwaarden en boekingen contact met ons op!