Galibi

In de noord-oosthoek van Suriname in het district Marowijne ligt het Galibi natuurreservaat met aan de monding van de Marowijnerivier de dorpen Langaman- en Christiaankondre. De inwoners zijn afstammelingen van de inheemsenstam ‘Carib’ die sinds de afschaffing van de slavernij in dit gebied wonen. Zij leven van oudsher voornamelijk van landbouw en visserij. Dankzij de bevordering van het toerisme naar die gebied, wordt de traditionele handenarbeid in stand gehouden. De twee dorpen samen hebben ongeveer 800 inwoners.

20151023160941_MQWjn7

Dag 1: reis, kennismaking en schilpadden spotten
Vertrek met de bus vanuit Paramaribo via het district Commewijne naar Albina, die de grens vormt met St. Laurent, Frans Guyana aan de Marowijnerivier. De bus rijdt via het bauxietstadje Moengo naar Albina. Vanuit Albina vertrekt u per boot in noordelijke richting naar Galibi. In Christiaankondre staat Myrysji Lodge met een mooi uitzicht op de rivier. Na de check in en kamerindeling staat de lunch klaar.

In de namiddag staat een dorpswandeling op het programma, waarbij u kennis maakt met de inheemse bevolking en hun leefgewoonten. Na het diner geeft de gids de bijzonderheden van het avondprogramma door, namelijk een nachtelijke vaartocht naar het legstrand van de zeeschildpadden. Eén van de hoogtepunten van deze tour. Per boot vaart u naar dit strand, genaamd Baboensanti.

Dag 2: Tijgerbank en Samboera
Na het ontbijt staat een bezoek aan de zandbank op het programma. Deze zandbank, Tijgerbank genaamd, is de enige zandbank in Suriname. Het zand doet aan een zeestrand denken en u kunt er heerlijk zonnen en zwemmen. Tegen het begin van de middag keert u terug naar Myrysji Lodge voor een maaltijd. Na de lunch mag u de middag doorbrengen naar eigen inzicht. Optioneel kunt u de volgende activiteiten boeken: kayakken, hengelen, sunset-cruise of een wandeling in het jungle trail park. Na het avondeten kunt u de Samboera, traditionele inheemse dans aanschouwen. U mag hieraan ook meedoen op uitnodiging van de artiesten.

Dag 3: Saint Laurent en terugreis
Na het ontbijt kunt u souvenirs kopen in de lokale souvenirwinkel. Hierna checkt u  en vertrekken per boot terug naar Albina. Onderweg maakt u nog een stop aan de Franse kant van de rivier in Saint Laurent, waar u een wandeling maakt. U kunt op eigen gelegenheid ook een rondleiding krijgen in het lokale bagno (gevangenis) museum waar Papillon heeft vastgezeten. Hierna vertrekken we naar Albina en genieten van een lunch aan de rivier en vertrekken daarna terug naar Paramaribo.

  • 3 dagen
  • €210 p.p.
  • Overnachting in bedden
  • Extra kosten voor het bezoek van de bagno zijn €6
  • Galibi is ook beschikbaar als 2-daagse tour

20140409135509_NAb5K0

20130507150337_NIbbov