Coesewijne kanotocht

Als u op zoek bent naar een prachtig avontuur in Suriname voor jong en oud, dan kiest u voor de Coesewijne kano tour. Deze tour leidt u naar het Coesewijne natuurreservaat dat iets ten noordwesten van Paramaribo ligt. Dit gebied is totaal anders dan de regenwoudgebieden die u in het zuiden van Suriname tegenkomt. In het waterrijke gebied dat u tijdens de Coesewijne kano tour bezoekt, zijn er vloedbossen, savannes en zwampen. Hier gaat u op zoek naar reuzen-otters, capibaraโ€™s, apen, zeekoeien, kaaimannen en verschillende bijzondere vogels, waaronder de indrukwekkende apenarend oftewel Harpij.

IMG_4225

Dag 1: varen en overnachten in de jungle
Per jeep vertrekt u samen met een gids vanaf Paramaribo naar het startpunt van de reis, de Boven Coesewijne rivier. Een reis per jeep langs het vliegveld Zanderij en vervolgens richting Coesewijne duurt ongeveer 2,5 uur.

Wanneer u in de boot zit, baant u zich een weg over de smalle Boven Coesewijne rivier. Als het water laag is, zult u de boot regelmatig uit moeten om de obstakels en omgevallen bomen uit de weg te slepen. Een echt avontuur dus!

U slaat samen met de gids het kamp laat op wat voor meer spanning zorgt. U hoort namelijk de verschillende geluiden in het oerwoud onder het genot van een goede maaltijd. In de wetenschap dat er in de omgeving geen mens te bekennen is, geniet u van de sterrenhemel.

Dag 2: vogels spotten
De tweede dag van de Coesewijne kano tour brengt u verder over de Coesewijne rivier. U vaart langs Pakoeli. Dit is de locatie waar STINASU vroeger haar logeerhuizen had. Vervolgens gaat u verder door het Coesewijne natuurreservaat en stopt u regelmatig onderweg om van de bijzondere omgeving te genieten.

Dit gedeelte van de Coesewijne kano tour is perfect om verschillende unieke vogels te zien, zoals de wevervogels, visarend en diverse papegaaien. Op een verlaten plek langs de rivier gaat u aan wal en gaat u lunchen. Vervolgens start het laatste traject van de Coesewijne kano tour en vaart u terug naar Pakoeli, waar een jeep u opwacht. Aan het eind van de dag komt u weer in Paramaribo aan.

  • 2 dagen
  • โ‚ฌ 175 p.p.
  • Overnachting in een hangmat of tent

Coropina-kano-tour